Mail

A Magyar Macintosh Wiki wikiből

Tartalomjegyzék

Mail

Mi az az Mail?

A Mail vagy Mail.app a Mac OS X operációs rendszer beépített email kliense. Az eredeti változatát a NeXT fejlesztette ki, amit NeXTMail-nek hívtak és a NeXTSTEP operációs rendszerbe tartozott. A Mail képes kezelni a legelterjedtebb protokolokat: SMTP, POP3 és IMAP valamint támogatja a Yahoo! Mail, AOL Mail, Gmail, MobileMe és Exchange (IMAP) emailfiókjait. A Mac OS X 10.6 óta a Microsoft Exchange Server 2007-tel is együttműködik.

Mail a Mac OS X operációs rendszer mellé járó e-mail kliens. A Mail képes több postafiók egyidejű ellenőrzésére, különböző kimenő email szerverek kezelésére, aláírás váltásokkal, spam szűréssel.

Mail használata

Smart Folder, okos mappák

Tippek, trükkök

A szerveren tárolt üzenet-lista megjelenítése

A következő módon jeleníthetjük meg a szerveren tárolt email üzeneteink listáját:

  1. A Mail kezelőfelületén, a bal oldali listából jelöljük ki a kívánt postafiók nevét.
  2. Tartsuk nyomva a CTRL gombot, majd kattintsunk a kijelölt névre (vagy több gombos egérrel kattintsunk a jobb gombbal a nevére).
  3. A megjelenő menüből válasszuk ki a "Get Account Info" parancsot.

Kép:MailGetAccountInfo.jpg

Hibás üzenet törlése a szerverről

Előfordulhat, hogy egy hibás email üzenet miatt nem tudunk semmilyen újabb levelet fogadni a szolgáltató szerveréről. Ilyen esetben törölni kell a hibás levelet a szerverről, amelyet a következő módon tudunk megtenni.

Az előbb említett módon jelenítsük meg a kívánt postafiókhoz tartozó szerveren tárolt üzenet-listát. A listából válasszuk ki a törölni kivánt levelet, majd nyomjuk meg az ablak alján látható "Remove From Server" gombot.

Személyes eszközök